BDSM-ről kicsit másképp!!

itt vagy: Eropolis > Türelmi zóna > Forum

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

BDSM-ről kicsit másképp!!
Szép napot Minden kedves olvasónak!!
Én itt nem elsősorban a korbácsról, a bilincsről, a szájpecekről, stb. szeretnék beszélgetni, hanem a MÉDIA által elferdített BDSM szellemi oldaláról, hogy tisztességes képet kaphassanak azok is, akik eddig elrettentő példának vélték ezt a fajta élet stílust.
Sokak számára valószínű, hogy meglepő lesz az amiről itt szó esik, mert ez szembe megy minden lejárató kampánnyal. Amit ez a csodálatos életforma adni tud, az azoknak is tanulságos lehet, akik nem élvezői a BDSM gyakorlati oldalának.
Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
varnyu#362017-01-10 17:14:02
Válasz a(z) 35. üzenetre:

Akik pornó "szinészetre" adják magukat, azok mind kihasználtak, ha férfiak, ha nők ... 
A pornográfia témát én hoztam fel, és nem a szinészekre értettem, hanem a filmek készitőire.

[ugrás az előzményre]
droy#352017-01-10 03:18:04
Válasz a(z) 26. üzenetre: persze ... nagyon sok mindenben egyetértek a témához szólókkal, DE: azért vegyük már észre, hogy azokban a pornókban nem csak férfiak vannak ám, hanem azok a nők is, akik sokszor "szaré-húgyé" engedik, hogy így bánjanak velük, sőt a női megfelelési kényszerből adódóan még egymást túllicitálva is 'teszik a dolgukat'. Vajon ezek a nők milyen mintát adnak a fiatal lányoknak? Hol vannak a nők 'jogaiért' harcoló szervezetek? Csak a nagy kuss van ebben a témában. A nők is hallgatólagosan, vagy tevőlegesen asszisztálnak ehhez az egészhez. Jobb esetben csak hőbörögnek, rosszabb esetben szidják a férfiakat, hogy hova süllyedtek. 

[ugrás az előzményre]
potenspasit#342017-01-07 19:19:55
Válasz a(z) 31. üzenetre:én is lefordulok a székről, mikor látom, hogy 20 évesek már keveslik a párjukat, többest keresnek, meg azonos neműeket, párcserét, satöbbi... :O

[ugrás az előzményre]
ducinyuszi#332017-01-07 16:30:26
Válasz a(z) 31. üzenetre:

Erre csak annyit tudok mondani: sajnos így van. Ezzel nem is vitázom egy pillanatig sem. 

[ugrás az előzményre]
ducinyuszi#322017-01-07 16:26:28
Válasz a(z) 30. üzenetre:

Tudom, hogy nem szántad bántónak, ezért is reagáltam azt amit! :) 

Ezzel egyetértek! Mármint a szépséggel kapcsolatos dolgokkal. Ez viszont egyértelműen a média hatása. Hiszen mit látunk? Ki az értékes? Aki szülés után 2 héttel már fittness ruhába pózol, hogy "bezzegén már ugyanolyan vagyok mint szülés előtt". Ááááá ettől elmegy az agyvizem. :D 

[ugrás az előzményre]
pandora#312017-01-07 16:04:11
Válasz a(z) 30. üzenetre:

Igazat kell adjak Storminak. :)
A "mi időnkben" (jujjjjjjjj ezért számolunk még Stormi!!!) még valóban nem volt a szépségnek ekkora hatalma. Gondoljunk csak az amúgy teljességgel értéktelen celebekre, akik mást nem tesznek le az asztalra, mint a csücsörítős szelfiket és a mértéktelen nagyzolást (más kontójára természetesen).

De van ennek egy másik oldala is. Szerintem a mai huszonéves "jó csajok" kicsit azért érzik magukat feljogosítva erre a mértéktelen önzésre, mert manapság ahhoz, hogy valaki "menő csaj" legyen, a legtöbbször kevés a genetika adta képesség, néha emberfeletti kínok is kellenek hozzá. Gondoljunk csak a koplalásra, a napi 4-5 óra konditeremre ami nélkül nem lehet olyan irreális alakja mint az elvárás, a most szinte alapelvárás kigyúrt fenékre vagy az aranyló bőrre, a vastag szájra, a hol göndör hol egyenes hajra, a ránc nélküli bőrre smink nélkül is, a bordás hasra, a rengeteg normális emberi vonással ellentétes elvárásra! Ehhez tegyük hozzá a drága cuccokat (egy olyan jó minőségű és nem csak jó kinézetű magassarkú ami ha megyünk is benne nem eszi meg a lábat, 30 ezernél kezdődik), az egy viselet alatt elszakadó harisnyák, a több tízezer forintos szexi fehérneműk, és amit a kis Móricka pasik még elképzelnek... ezek nincsenek ingyen. :) Huszonéves korban pedig fizetésből azért nem reálisak. Ha egy fiatal lány nem konditermezik, nem koplal, és nem műttette még meg magát, nem is ember. :( Ez ömlik a sajtóból, tévéből, netről. Abban az életkorban pedig erős a csordaszellem, a megfelelési kényszer.

Ez aztán továbbgyűrűzik a szexre is. A fülem kettéáll, amikor 20 éves lányok keresnek sok pasit, meg próbálnának ki anál fistinget, vagy imádnak swinger klubba járni. Atyaég!!! Meg akarnak felelni valami hülye divatnak, mert ez a trendi, az elvárt, nehogymá' lemaradjanak. Holott ehhez szükség lenne egy nagy adag önismeretre, érzelmi és gyakorlati tapasztalatra, lelki háttérre, amit életkorukból adódóan sem birtokolnak. 

A "mi időnkben" ez nem volt, valóban. Akkor is voltak libák, de nem az volt az etalon. Divat volt a természetesség, nagyobb sikk volt a kisugárzás, a személyiség. És voltak érzelmek, kötődés, empátia, figyelem. Most nagyon nagy a felszín, mögötte meg egy lufi van.


[ugrás az előzményre]
stormborn#302017-01-07 14:46:52
Válasz a(z) 29. üzenetre:Majd reagálok a többire is, most csak gyorsan annyit, hogy egyáltalán nem bántónak szántam a kezdeti megjegyzést. 

Nagy általánosságban azt mondhatom, hogy a 30 feletti nők sokkal normálisabban állnak a férfiakhoz. Még az igazán szép nők sincsenek elszállva maguktól is ritkán van az az érzése az embernek, hogy annyira undok, hogy még magával sem szívesen áll szóba. 

Szerintem abszolút az elmúlt 10-15 évben értékelődött fel ennyire a szépség, aminek hatására elég sok primitív teremtmény is relatíve sok hatalomhoz jutott, amit nyilvánvalóan nem tudnak kezelni.

[ugrás az előzményre]
ducinyuszi#292017-01-07 06:24:33
Válasz a(z) 28. üzenetre:

Azért szerencséd van, hogy a "ti időtökben" megjegyzés inkább megmosolyogtatott, mintsem megbántott volna, mert ez kb. úgy hangzott, mintha mi kriptaszökevények lennénk. :D :D :D 

Szóval nem volt az olyan régen, bár tényleg nem ma vagyunk 20 évesek. Akkor is voltak már bunkó pasik, és voltak könnyűvérű lányok. Akkor is voltak akik a bunkó pasikra buktak, és voltak lányok akik nem tudtak választani. Hogy a világ más, ezt tudjuk szerintem mindannyian. De hogy mitől lett más? Na ez egy jó kérdés, és pszichológiai és szociológiai elemzések sorával lehetne csak eljutni a végeredményig. Abba most inkább nem megyek bele. :) Ami biztos, hogy sok-sok összetevője van. Nyilván nem csak a pornó az oka, de ez is az egyik a sok közül. És nem mellékes oka! Van szerencsém közeli barátságban lenni egy hölggyel, aki a türelmi negyedben tevékenykedik. Sokat beszélgetünk. Ő szokta mesélni, hogy nem tudom elképzelni, hogy mennyi pornón szocializált pasi rohangál a világban, akinek már csak attól áll fel. 

Volt egy nagyon jól indult ismerkedésem, ami azért szakadt félbe, mert az illető kijelentette, hogy ő a pornós szexet szereti és olyan nőt keres, akinek az kell. Hát akkor keressen...

A másik amit én iszonyú nagy bajnak tartok az, hogy az embereknek valahol eltűnt a gerince, a tartása. Számomra nem indok az, hogy a pasi szerepet vált, hogy puncihoz jusson. Ez a gyengék kifogása (nekik mindig van ebből bőven). Nem, egy férfi kitart amellett, amit akar. A PP-ök persze nem, de én most nem is róluk beszélek. :) Viszont ami megintcsak tény, hogy egyre kevesebb a Férfi és egyre több a PP. Na ez megint egy hosszú elemzés témája lehetne, hogy miért, de ebbe sem vágok bele. Ez tény. Ahogy sok könnyen kapható, egyéjszakás nőci is van, és egyre kevesebb Nő, akinek tartása van. Mindkettő ugyanonnan ered, és nem jó irányba viszi el a világot. Ezzel egy percig nem is vitázom veled.

Szóval a pornó akár így akár úgy nézzük, bizony baj. Nem az, hogy van, mert egy jó, igényes pornóval nincs gond. Hanem az, hogy annyira kritikán aluli filmek készülnek, hogy attól inkább elmegy az ember kedve a szextől, semhogy megjönne. És ezt tapasztalom a BDSM pornóban is. Mert ugye csak az akcióra fókuszál, és mit lát az agyilag nem túl fejlett polgár? Hogy "Nézd mááááá, ezt a csajt megalázzák, fájdalmat okoznak neki, kikötözik (és így tovább), és hagyja meg élvezi! Hát akkor ezt én is akarom!" Na itt kezdődik a baj. Mert az agya nem ér fel odáig, hogy utánanézzen, MIÉRT hagyja hogy ezt tegyék vele. Ugyanmár! Ő egyszerűen csak csinálja. Mert azt hiszi (hiszen ezt látta a pornóban), hogy ez így működik. 

Téged férfiként talán nem keresnek meg annyian abban a témában, mit tennének veled. :D Engem sokan. A legutóbbi megdöbbenésem, amikor jön nagy hévvel, hogy BDSM, húúúúdejó. És akkor azt mondja nekem, hogy wááááá én sub vagyok, milyen szuper, mert akkor ő most szolgálna engem. Pffff! Hát itt tartunk. És persze ezen kívül is rendszeresen írnak rám olyanok, amikor csak fogom a fejem, hogy "Atyaég, ez akar bdsm-ezni? A jóisten mentsen meg mindenkit tőle!". Mindig próbálom felhívni a figyelmüket, ha VALÓBAN ezt a műfajt akarják művelni, akkor tessék olvasni, tanulni. Mert innen indul. Addig semmit senkivel, amíg meg nem tanulják az alapokat. Sem a fogalmakkal nincs tisztában, sem azzal mi is az a BDSM, mit jelent ez a négy betű, uram bocsá, mi van emögött a lélekben. Ők a tescosdomok és tescossubok (persze subokban is van ilyen). És velük van tele a média (ha televan), mert ők okoznak bajokat, sérüléseket, ne adj ég tragédiát. Mert azt te is tudod, én is tudom, hogy akik ezt szívből művelik, azok sok szabályt betartanak és borzasztóan vigyáznak egymásra. :) 

[ugrás az előzményre]
stormborn#282017-01-06 21:03:45
Válasz a(z) 25. üzenetre:Leírom ide is. Nem, nem kizárólag a pornó műve.

Lehet, hogy a ti időtökben még másképp volt, de most a lányok elég jelentős része igenis bukik a bunkóságra, és prosztóságra. Saját példáimon és a környezetemen keresztül is ezt látom. 

Nem egy jó folyamat, de ha kedves vagy egy lánnyal, és azt látod, hogy ő inkább a slusszkulcs pörgető suttyóval lép le szórakozni, majd másnap szomorúan panaszolja neked, hogy hát neki is csak egy éjszakára kellettem, pedig azt hittem...
És ez megtörténik jó pár alkalommal, akkor igencsak elgondolkodik az ember, hogy lehet neki is így kéne viselkednie. 

És nem, természetesen nem minden lány ilyen, de nagyon sokan igen. És valahol érthető, hogy sok pasi nem tud kitartani az elvei és elképzelései mellett és inkább szerepet vált, hogy puncihoz jusson. És mivel sokan benne maradnak ebben a szerepben, ezért valamennyire működik. 

Az oldalról is tudnék mondani (természetesen nem teszem) jó pár hölgyet, akik amaitt szenvednek, mert képtelenek megfelelő partnert választani. És holott érzik az értékét egy figyelmes, odafigyelő, érzelmes pasinak mégsem őt választják, mert képtelen rá.

[ugrás az előzményre]
stormborn#272017-01-06 20:55:36
Válasz a(z) 26. üzenetre:Ez azért így erős túlzás. :)

Arról nem beszélve, hogy szerintem a férfiakat legalább annyira tárgyiasítja a pornó, mint a nőket. Hogy mást ne mondjak van jó pár olyan film, ahol a férfinak csak és kizárólag a pénisze látszódik.

De most tényleg, én értem, hogy a nőt használják, de azért az egy sokkal durvább tárgyiasítás, hogy a férfi bejön, ráveri a nő arcára majd elsétál és ennyi a szerepe a szexben. :)


"Amelyik férfi ezen szocializálódik, aztán csodálkozik hogy a nők mind képmutatók, barátságtalanok, visszautasítók. "

Ez már egy érdekesebb kérdés. Én nem gondolom, hogy ezért csak a pornó a felelős, bár valszeg erősíti a hatást. Egyrészt a pornó olyan szempotból valóság, hogy bizonyos nők (magyarok különösen) vállalják azt, hogy jó sok pénzért viszonylag sokan megdugják őket egy év alatt.

Másrészt temérdek lány vagy, aki a hétköznapjait is így éli. És a tetejébe ezek jelentős része igen álszent is, tehát eljátsza, hogy neki egy romantikus pasi kell, aki kényezteti stb, aztán minden buli után mással megy haza.

Ezek után igen nehéz elkülöníteni a valóságot attól, amit képzelünk a nőkről. 

Ja és még egy kis kiegészítés, hogy sok normális nő látja ezeket a fenti női viselkedéseket, és úgy dönt, hogy nem akarja, hogy őt is ilyennek nézzék és így gyakorlatilag teljesen lemond a szexről. Egyszerűen azt tapasztalom, hogy elég kevés nő tudja megtalálni az aranyközéputat a partnerek számát illetően.

[ugrás az előzményre]
pandora#262017-01-06 19:30:06
Válasz a(z) 25. üzenetre:

Sajnos a pornó mindennek nagyon nagy kárt okoz. Illetve nem önmagában a pornó, hanem hogy helytelenül fogják fel, és összekeverik a valóságot a filmmel. A pornófilmekben a nőket agyatlan húshalomnak mutatják be, akik hörögve és ész nélkül buknak rá minden farokra ami az útjukba kerül, arról nem beszélve hogy boldogok ha lábtörlőnek használják őket, és a szexen és a hatalmas farkakon kívül semmi nem érdekes számukra. A legfinomabb étel a sperma, amit válogatás nélkül szívesen bármikor fogyasztanak...ésatöbbi.

Amelyik férfi ezen szocializálódik, aztán csodálkozik hogy a nők mind képmutatók, barátságtalanok, visszautasítók. Komolyan, néha az agyam is eldobom attól amiket hallok, amúgy értelmes, okos, művelt férfiaktól, akik túl sok pornót néztek. :(

Ez olyan, mintha valaki elhinné hogy van Télapó. Ez 3 évesen még megbocsátható sőt aranyos, de 40 évesen már elég ciki. :(
[ugrás az előzményre]
ducinyuszi#252017-01-06 19:07:18
Válasz a(z) 24. üzenetre:

Ha tudnád, milyen beszélgetéseim vannak rendszeresen... Ááááááá! Olyanok akarnak BDSM-et játszani, akik pl. azzal sincsenek tisztában ki a dom és ki a sub. Az arrogáns, bunkó viselkedésről és beszédről meg vannak győződve, hogy az a BDSM. Hogy a sub csak úgy hajbókol és engedelmeskedik. És még sorolhatnám vég nélkül. Ez pedig mind-mind a pornó műve. Ott ezt látják. És nem olvasnak utána, nem tudják mitől működik ez a való életben és miért nem fog működni nekik. Ezzel valóban hatalmas károkat okoznak a BDSM-nek. 

[ugrás az előzményre]
pandora#242017-01-06 17:24:09
Válasz a(z) 23. üzenetre:

Nekem ebben a témában az a halálom, amikor a szimpla trágárságot, durvaságot, kegyetlenséget, érzéketlenséget és közönségességet keverik össze a BDSM-mel, ami pedig kicsit sem erről szól. :( Ami azt illeti, nagyonis épp az ellenkezőjéről. 

[ugrás az előzményre]
ducinyuszi#232017-01-06 16:46:42
Válasz a(z) 22. üzenetre:

Igen! Ezért intek mindenkit nagyon attól, hogy úgy álljon neki a BDSM-nek, hogy nem érti mi miért történik. Sajnos egy tapasztalatlan nőt (mint a cikkben), egy tescos dom (azaz aki csak pornóból tanulta) nagyon megvezethet, és akár ilyen súlyos következményei is lehetnek. 

[ugrás az előzményre]
varnyu#222017-01-06 14:59:38
itt egy cikk, ami rámutat, hogy mennyire nem mindegy, honnan "tanulja" az ember a bdsm-et. mert ha a pornográfiából és a vele kézenfogva járó nivótlan prostitúcióból, akkor igen nagy bajok lehetnek:

http://velvet.hu/helyszinelo/2017/01/05/kenyelmetlen_poz_miatt_lehetett_emberoles_a_szado_mazo_szexbol_csevharaszton/
ducinyuszi#212017-01-06 10:58:53
Válasz a(z) 18. üzenetre:

A BDSM kapcsolatokra reagálnék. :) Igen, ezek a kapcsolatok a BDSM szellemiségéből következően sokkal őszintébbek, mint a hagyományos kapcsolatok, általában tartósabbak is. Ugyanis a BDSM nem tűr meg egyetlen hazugságot, elhallgatást sem. Ott ha nem vagy őszinte, akkor buktad a dolgot. Nincs visszaút, nincs még egy próba. Hiszen az alap a BIZALOM! A mindenekfeletti bizalom. Amikor én leteszem a testem és a lelkem a Férfi, a Dom kezébe, akkor kétségem sincs, hogy soha nem tenne velem olyat, ami nekem rossz lenne, amit én nem akarok, amivel bántana. Tudom, hogy amit tesz, azt csak és kizárólag azért teszi, mert én is akarom. Hogy bár tágítja a határaimat, de soha nem lépné túl ezt a kemény határt, amit megszabtunk magunknak. Ez az a kapcsolat, ahol olyan meztelen a lelked, amilyennek csak te magad látod egyébként. Ezért (is) imádom az ilyen kapcsolatot. :) 

A BDSM-nek ahogy Varnyu is írta, valóban a pénzéhség árt a legtöbbet. Hiszen ez egy felkapott izgalmas dolog lett ezek miatt a pornók miatt, amit sokan szívesen kipróbálnának. Azonban pont ez rejti a veszélyét is, hiszen ha ezt tudás nélkül teszik, és főként olyannal akiben mondjuk nincs sub illetve mazo hajlam, akkor nagyon komoly károkat, sérülést okozhatnak. Mert mit lát a pornóban? Azt hogy megy a domináns, a szadista, és alázza, üti, veri, kínozza a subot. De fogalma sincs, hogy a való életben emögött milyen lelki dolgok zajlanak! Hogy én subként és mazoként miért hagyom, hogy ezt tegye velem? Hogy milyen utat járt be előtte velem a dom, hogy megtehesse? Ezért szoktam mondani, amikor rámírnak hogy tanítsam meg őket, hogy nem! Aki meg akarja tanulni, ma már az internet világában sok nagyon hasznos oldal, írás található a neten, előbb olvasson! És olvasson könyvetek a témában! Tanuljon! Aztán ha még után is úgy érzi, hogy ő dom, akkor még tanuljon! Mert a BDSM intelligencia, tanulás és tudás nélkül veszélyes játék. 

[ugrás az előzményre]
woxband#202017-01-06 10:50:10
Válasz a(z) 19. üzenetre:Ott a pont! ;) 

Erre akartam még kitérni, de így okafogyottá vált/am! ;) :D

[ugrás az előzményre]
ducinyuszi#192017-01-06 10:46:10
Válasz a(z) 12. üzenetre:

Na ezzel több helyen is vitáznék.

Nincs benne a fájdalom okozása. Utálok fájdalmat okozni. 

Ha subnak tartok egy férfit, az a szememben papucs. Ergo, nem férfi, csak PP. :D
Számomra a férfi határozott, céltudatos, magabiztos, ambiciózus, és tudja hogyan varázsoljon el egy nőt. Innen kezdődik a Férfi. :)

Nem kínzok meg szándékosan egyetlen férfi lelket sem. 

Bennem nincs egy deka switch-ség. Honnan szedsz ilyen dolgokat? Irtózom még a gondolatától is, hogy a másik oldalra álljak akár domináns, akár szadista oldalon. 

Ne általánosítsál, mert az a létező legnagyobb hiba! A BDSM ezerarcú, pont ahogy mi emberek és BDSM művelők is azok vagyunk. És pont úgy van ahogy a többiek mondják, pont ezért nehéz párt találni ebben a világban. Mert egyrészt vagyok én, mint ember, mint Nő, mint társ, mind BDSM művelő, a magam vágyaival, igényeivel. Másrésztől ott a Férfi, mint ember, mint Férfi, mint társ és mint BDSM művelő a maga vágyaival, igényeivel. Na ezt kell összeegyeztetni ahhoz, hogy mindenkinek jó legyen. :) 


[ugrás az előzményre]
woxband#182017-01-06 09:43:13
Válasz a(z) 16. üzenetre:Nyugodt lehetsz, akit érdekel a téma, az a szöveg hosszától függően el is fogja olvasni elejétől a végéig. ;)

Két apróság:

Varnyu szaktársnővel egyetértve, én sem tudom honnan jött a switch és sub/mazo gén.

Az én olvasatomban két típus van, ami visszavezethető az evolúciós folyamatra -emiatt megfigyelhető az állatvilágban is-, ezek pedig a domináns és a szubmisszív viselkedésformák. Ez valóban genetikai hajlamosító tényező, ami később, a szocializációs folyamat során alakul véglegessé. 

A másik a BDSM szellemiségének átültetése a "normális, hétköznapi" társas kapcsolatokba... Ha erre valami csoda folytán lehetőség nyílna, szerintem pont hogy hamarabb válnának el emberek, hiszen -én legalábbis úgy hallottam ;) - a BDSM kapcsolatok sokkal őszintébbek és nyitottabbak, mint egyébként, ráadásul pont szakítanak a társadalmi konvenciókkal...

A média: megint Varnyuval értek egyet, hiszen ami igazán tévútra terel és ezáltal kárt okoz, az a piaci alapokon nyugvó, a témát célzó pornográf "alkotások".

Szerintem a hétköznapi média nem is igen foglalkozik a BDSM-mel, csak és kizárólag olyan esetekben, amikor valami különleges -vagy mert bűncselekmény történik, vagy "celeb" az érintett- eset kapcsán kell/lehet azt a fókuszba helyezni. De szándékos, lejárató jellegű kampányt nem tapasztaltam manapság.

[ugrás az előzményre]
varnyu#172017-01-06 08:47:27
még két gondolat

az egyik, h maximálisan egyetértek bdsmffi sárgaborsófőzelékes hasonlatával

a másik, h a bdsm-et nem igazán a média járatja le, hanem akik a vaskos pénzkereset reményében a torzképét mutatják be: a bdsm és szadomazo pornográfia

mazochistaferfi#162017-01-06 08:32:25
Válasz a(z) 15. üzenetre:
Természetesen Igazad van!! Ám ezekért a viselkedési formákért felelős gén igenis létezik.
Nem hittem, hogy pont Neked kell ezt ilyen aprólékosan elmagyarázni.
Én is olvasok ilyen tanulmányokat.
Ráadásul ebben élek több mint 35 éve.
Tudom miről beszélek.
Ám ha minden egyes szót, kifejezést külön meg kell magyarázni, akkor senki nem veszi a fáradtságot, hogy tényleg utána nézzen a dolgoknak és a szöveg hosszúsága miatt pont azok nem fogják végig olvasni, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.

[ugrás az előzményre]
varnyu#152017-01-06 08:26:36
Válasz a(z) 12. üzenetre:

nagyon nem értek veled egyet. honnan veszed azt az információt, hogy létezik switch meg sub/mazo gén?

10 éve olvasok a BDSM-ről, nemcsak magyarul. 

soha olyan tudományos cikket nem találtam, ami arra utalt volna, h ilyen géneket találtak. a gén kutatás amúgy is gyerekcipőben jár. 

ha a fórumban az érdeklődőknek, kiváncsiaknak azt sugallod, h a dolgoknak ilyen módon van genetikai alapja, nagyon félreviszed őket

a másik: a normál kapcsolatban élők, ha átvennék a BDSM szellemiségét, szinte nem lenne válás? ezt hogy érted? mi van, ha két ember azért válik el, mert már *nem szeretik* egymást? a BDSM zászlaja alatt akkor is együtt kellene maradniuk? ne röhögtess már

[ugrás az előzményre]
bdsmffi#142017-01-06 07:27:39
Válasz a(z) 11. üzenetre:helyesen :Nem hiszem hogy reklám kellene a BDSM - nek.

[ugrás az előzményre]
mazochistaferfi#132017-01-06 07:27:34
Válasz a(z) 11. üzenetre:
Nos úgy gondolom, hogy még egyszer le kell írnom.
Én a BDSM-nek lehetőleg a szellemiségével szeretnék foglalkozni és nem a gyakorlati oldalával.
Értem ez alatt azt, ha a "normál" kapcsolatban élők átvennék a BDSM szellemiségét, akkor a válóperes ügyvédek elmehetnének közmunkásnak.
Ismét nem a gyakorlati oldaláról beszélek.

[ugrás az előzményre]
mazochistaferfi#122017-01-06 07:21:54
Válasz a(z) 6. üzenetre:
Ez egy nagyon érdekes vélemény!!

Ennek szenteljünk egy kicsivel több időt!!
A fájdalom okozás, valamilyen szinten mindenkiben benne van!! Pont úgy, mint valamilyen szinten a fájdalom tűrő képesség.
Ennek a megértését kezdjük a Hölgyekkel!!

A Hölgyek alapvetően minden férfit sub-nak tartanak, függetlenül attól, hogy a férfi ezt akarja-e, avagy sem.
Hiszen már egészen fiatalon is hány férfi/fiú lelkét kínozzák meg?? Hány férfi lelkét tapossák el, míg az elsővel ágyba bújnak?? Ez akkor is így van, amikor már kapcsolatban élnek, elváltak, de mindegy is. Hiszen ez kortól független.

Nos a férfiak sem ártatlan bárányok!!
Hiszen ők is sok Hölgy szívét teszik tönkre, míg az elsővel ágyba bújnak. Ezt még fokozva, a Hölgyek szüzességének elvételének fájdalmát 95%-ban a férfiak okozzák!!

Ezért állíthatjuk, hogy úgy a Hölgyekben mint a férfiakban egyaránt megtalálható a Switch gén.
Az már a külső behatások eredménye, hogy a sub/mazo, vagy a domináns gének kerülnek ki életvitel szerű formában.
Azok viszont, akik úgy élik le az életüket, hogy úgy a fájdalom okozást, mint a fájdalom elviselését elhárítják maguktól, nos ez egy harmadik/negyedik kategória amibe most ne menjünk bele.

Egyébként meg --->>

-"Az a FÉRFI, aki a szeretett NŐ-től nem visel el egy kis fájdalmat, nem is szeret igazán!"- (MrMazo)

[ugrás az előzményre]
bdsmffi#112017-01-06 07:21:04
Válasz a(z) 4. üzenetre: kicsit olyan ez, mint meggyőzni olyan embereket akik nem szeretik a "sárgaborsófőzeléket", arról, hogy az milyen finom és tápláló. Nem hiszem hogy reklamáció kellene a BDSM - nek. 

[ugrás az előzményre]
mazochistaferfi#102017-01-06 06:31:49
Válasz a(z) 5. üzenetre:Én inkább úgy fogalmaznék, hogy kölcsönösen örömet, élvezetet akarnak okozni egymásnak.
Abban a pillanatban amikor ez a kölcsönösség felborul és csak az ego, az önös érdek, élvezet vezeti a kínzást, akkor ez/az már nem a BDSM sajátja, hanem az ISIS terroristáké!!

[ugrás az előzményre]
bdsmffi#92017-01-05 23:06:27
Az én nézőpontom szerint a 
a BDSM a normális viselkedéstől eltérő aberáció. 
Nekem a kényszernyalatás /kényszerszopatás nem BDSM kategóría. 
De, mindenki másnak egyéni a határ.
A kezdete is, meg a vége, vagy a felső tűrőképességgének a határa is. Ráadásul az ízlésekben is nagy a sokszínűség. Ezért borzaszó nehéz olyan partnert találni, aki megfelel az elvárásoknak, s én is megfelelek Neki. 
Az eredetéről annyit szeretnék mondani, hogy igen, Nyuszi már elmondta, hogy a génekkel örököljük, s hogy mikor és mi hozza a felszínre, az egyéne válogatja. 
Ami még ide tartozik, hogy átörökíthető. 
Szóval, érdemes utána kutatni a felmenők között. 
ducinyuszi#82017-01-05 19:44:04
Válasz a(z) 7. üzenetre:

Hát a hajlamra mindenképpen. :D Aztán hogy mikor jön elő ez a dolog az emberből, más kérdés. De az biztos, hogy akarattal nem lehet élvezi a fájdalmat, csak ha belülről van erre késztetése valakinek. ;) 

[ugrás az előzményre]
csizso#72017-01-05 19:41:53
Válasz a(z) 6. üzenetre:erre születni kell? ez kicseszés :D pedig kezdtem elgondolkodni a dolgon, de akkor nem merülök el benne jobban egy hátha felfogással. :)

[ugrás az előzményre]
ducinyuszi#62017-01-05 19:32:23
Válasz a(z) 2. üzenetre:

Ez elég bonyolult. De a lényeg az, hogy igen, a mazo szereti a fájdalmat. A sub szereti az alárendeltséget. Ezek fokozzák az élvezetet, és az orgazmust egy korábban soha el nem képzelhető szintre emelik. DE! Ezt nem lehet tanulni, nem lehet akarni. Aki így van összerakva, őt ez izgatja, erre vágyik, ettől izgul fel igazán. Aki nem, az nem érti, mit szeret ebben a mazo és a sub. :) 

[ugrás az előzményre]
varnyu#52017-01-05 18:14:45
Válasz a(z) 2. üzenetre:

Ha fáj, az a mazochistának öröm. Mert élvezi a fájdalmat.
Ha kellemetlen, az a szubnak öröm, mert elviselheti a domináns fél "kedvéért" s ezzel örömet akar neki okozni. És persze a szolgálattal önmagának is.

[ugrás az előzményre]
mazochistaferfi#42017-01-05 15:45:31
Válasz a(z) 2. üzenetre:
Nos igen!!
Valóban a gyakorlati oldala néha kölcsönösen kellemetlen, de ez csak fokozza a végén az élvezet nagyságát, minőségét.
Nem szabad mindent elhinni a MÉDIA-nak.
Teljesen más oka van annak, hogy miért akarják lejáratni a BDSM-et és a benne résztvevőket!!
Ám erre nem az EROPOLIS-on szeretnék kitérni.

[ugrás az előzményre]
szilvi#32017-01-05 13:35:17
A(z) #3 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]
csizso#22017-01-05 13:05:20
Érdekes amit írsz, de képek nekem valahogy mindig azt sugallják, hogy fáj, kellemetlen is lehet. Vagy aki ezt választja ezt szereti és neki ez nem "rossz"?
mazochistaferfi#12017-01-05 07:11:11
A BDSM egyik legfontosabb alapja, a kölcsönös és megingathatatlan BIZALOM!!
Ergó!! Akik szájon vágják a Párjukat, mert az belenyúlt a ruhájuk zsebébe, nem tartoznak közénk.
A másik legfontosabb alapja a BDSM-nek, az - EGOIZMUS MENTESSÉG - !!
Ez azt foglalja magába, hogy a BDSM élvezőknél nincsen a szókincsben az a szó, hogy - ÉN -. Csak az, hogy - TE és MI - !
Csak olyanról lehet szó, amit a MÁSIK FÉL is élvezettel visel, csinál a kölcsönös örömszerzés miatt.
Itt nincsen felé és alárendelt szerep.
Itt minden résztvevő egyformán fontos és tökéletesen egyforma jogokkal és kötelességekkel rendelkezik.
Ez egy nagyon komoly, de élvezetes életforma, ha MINDEN RÉSZTVEVŐ betartja a játékszabályokat.
Nos elsőre talán ennyi is elég, hogy valami képet adhassak erről a csodálatos világról.
Talán így elindulhat egy beszélgetés.
Köszönöm Mindenkinek, aki végig olvasta!!

[1-36]Ajánlott szobák
#bdsm_szoba2840BDSM - extrém szexualitás

#honeyxxl100HONEY'S ROOM
Ajánlott szobák
#biszex_szoba125170Biszexuális vagy, be kell lépned!

#polar100Biszex
Ajánlott szobák
#maszti_szoba2160Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba720Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba106150Meleg férfiak egymás között

#zso06100wc-d lennék Dunántúli bi/meleg pervi ffiak

#jhonnybigood100Homo-Transz komoly kapcsolat?
Ajánlott szobák
#hetero_szoba59160Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.

#public-sex69100Budapest Public sex. Írj levelet.
Ajánlott szobák
#profi_csajok1820Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik300Türelmi zónás pasik várnak

#katydoll18100Kam sex és eladó képek / videók
Ajánlott szobák
#transz_szoba2550Transzszexuális csevegő
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.