Hogy bízzunk egymásban a neten?

itt vagy: Eropolis > Türelmi zóna > Forum

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:




Hogy bízzunk egymásban a neten?
Főleg BDSM-nél kérdés nekem, hogy tudnád bebizonyítani, hogy nem vagy 1 ökör a sok kózül?


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
clary#212011-07-13 20:06:27
Válasz a(z) 11-es üzenetre:

Végre valami, amiben egyetérthetek Veled :-/ :-D
tigrisur#202011-07-13 19:47:34
Volt egy nagyon érdekes kerekasztal-beszélgetés egyszer a TV-ben arról, hogy a net, a közösségi oldalak, a modern technika megváltoztatja az embereket. Markáns, teljes fordulat érzékelhető abban is, hogy míg a mostani 30-40 éves generáció titokként kezeli a személyes adatokat, addig a tizen-huszonéveseknek a személyes adat nem hogy nem titok, de egyenesen közösségi infó. Az idősebb generációnak persze égnek áll a haja, hogy a kölykök minden infót kitesznek Facebookra, IWIW-re, fotót, személyes adatokat, bármit, és szinte nincsen intim „adatszférájuk”. Nem szeretném újból és újból elmondani azt, amit már párszor elmondtam az adatok megosztásáról. Ugyanakkor mindenkinek a figyelmébe ajánlom a beszélgetést, amit itt meg lehet nézni. Nagyon komolyan tanulságos és témába vágó!

!link:http://mindentudas.hu/kerekasztalok/item/2587-nyilv%C3%A1ntartanak-%C3%A9lj%C3%BCnk-adattudatosan.html
red-rose#192011-07-13 18:35:13
azt gondolom erről ,hogy létezik a kommunikáció ahol ha őszinte mind a két fél megirja kit, mit keres.célokat, vágyakat .határokat.legyen az heteró negyed vagy bdsm negyed :-) aztán ,hogy ne érje csalódás egyiket sem elő egy fotóval :)/ lehetőleg nem a szomszédjáról/ :-D és ez mégcsak a kezdet,mert a személyes találkozón dől el.hogy.......... :-P nem igy van? :-)
megyek#182011-07-13 17:18:35
Válasz a(z) 17-es üzenetre:
"természetesen jelszavakat és PIN-kódokat tilos kiadni (bár ezt meg kétlem, hogy bárki reglapra kitenne)"
Ne vegyél rá mérget... :-)
Lehet, hogy magától nem, de ha írnék mondjuk egy ilyen körlevelet, hogy kinek van több pin kódja, sorolja fel a reglapján eropolis verseny, szerintem több száz ember lenne, aki beszállna a "versenybe"... ;-)
Bankszakmáhoh van közöm és eszméletlen, hogy annak ellenére, hogy minden sarkon felhívják már az ember figyelmét, hogy soha ne adjon ki, ne mentsen kódolatlanul, ne írjon fel látható helyre ilyen adatokat, miket megcsinálnak. Anyukámnak is ott van a pin kódja a bankkártyája mellett...
tigrisur#172011-07-12 12:33:28
Válasz a(z) 16-es üzenetre:
Egyszer a vonaton elhagytam a PDA-mat (ez egy pici, tenyér-számítógép), rajta volt csomó személyi adatom, számlaszámok, azonosítók (TAJ-szám, igazolványszám, személyi szám…), elérhetőségek, stb. A Nyugatiban vettem észre, rögtön bementem a rendőrörsre, hogy szóljak, hogy ez történt, és hogy ha visszaélés van, akkor legyen nyoma, hogy ezt bejelentettem. A rendőrségen mondták, hogy szívesen felvesznek egy jegyzőkönyvet, de semmilyen személyes adat nem ér semmit, pl. a személyi másolata vagy az aláírásom nélkül. Természetesen jelszavak, pinkódok is voltak a PDA-n, de mind erős védelem alatt; az infók voltak kódolatlanul. Mondanom sem kell, annak ellenére, hogy a nyitóképernyőn a PDA-ban fel volt tüntetve az elérhetőségem, és hogy a megtaláló juttassa vissza hozzám, díj ellenében, természetesen a PDA nem lett meg.
Tehát tanulság: nem tudok olyan adatról, amit ne lehetne kiadni, hacsak az illetőnek az nem ciki (mondjuk meleg és nem vállalja fel, vagy megcsalja az asszonyt), illetve természetesen jelszavakat és PIN-kódokat tilos kiadni (bár ezt meg kétlem, hogy bárki reglapra kitenne). A fotóimat soha nem láttam viszont a neten, pedig vannak rázósabbak is, de ha mégis vki feltenné, vállalnám.
Tehát általánosságban nagyon nehéz bármilyen adattal visszaélni személyes jelenlét nélkül. Persze, jobb félni, mint megijedni, de én tizensok év tapasztalatában jobban hiszek.
megyek#162011-07-11 23:53:18
Kicsit elkanyarodtunk a témától, de nem baj.
Szóval én is úgy gondolom, hogy akinek nincs takargatni valója, az nyugodtan kitárulkozhat.
Viszont!
Nagyon sok buta ember van, akik engedik, hogy visszaéljenek az adataikkal, ezért jobb, ha általánosságban azt mondjuk, hogy ne adj ki semmit és az értelmesebbje döntse el, hogy mit lehet és mit nem...
jamesdean1#152011-06-23 09:33:30
A(z) #15 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
gyogypemete#142011-06-22 23:04:03
Válasz a(z) 7-es üzenetre:talán majd jön valaki, aki "bebizonyítja" neked, hogy nem mindenki egyforma! :-)

És honnan a név? Lehettem volna Józsika237 is, de azt valahogy nem éreztem magaménak.. ezt a sorszámozást... meg Józsi sem vagyok! :-)
A pemetefű egy gyógynövény, nagyon egészséges, mint én! :-)
A gyogypemete meg egy abból készült cukorka, kissé fura ízzel, csúnya zöld old style dobozban (ezt a megfogalmazást loptam, de tetszik), de van, aki szereti. Gondolom néhányan így vannak velem is..  ;-) 
Szóval semmi extra, de legalább egyedi!
tigrisur#132011-06-22 13:48:38
Válasz a(z) 12-es üzenetre: Egyetértünk, ez a fő.
kispimasz#122011-06-22 13:27:01
Válasz a(z) 11-es üzenetre:
Pardon, akkor rosszul értelmeztem, amit írtál. :-) Így már - akármerről is nézzük - adott témában tökéletesen egyetértünk.  :-)
tigrisur#112011-06-22 12:59:22
Válasz a(z) 10-es üzenetre:
Nem, egy szóval sem mondtam, hogy elítélendő, sőt! Csak azért írtam, amit, mert sokan tartanak attól, hogy már a kevés is túl sok. Én pedig azt szeretném tudatni, hogy akinek nincs takargatnivalója, az legyen nyugodtan bátrabb, nincs mitől félni. Az meg a másik, hogy igenis egy pasi legyen bátrabb kiadni többet magáról, s ebben egyetértünk, azt hiszem.
Szóval nincs vita, nem ítéllek el, meg semmi ilyesmihez nincs jogom, csak szeretném elhitetni másokkal, hogy az egyenesség és az őszinteség kifizetődő dolog.
kispimasz#102011-06-22 08:39:33
Válasz a(z) 6-es üzenetre:
Teljesen érthető és korrekt a hozzáállásod, de nem gondolom, hogy az elítélendő, ha nem mindenki működik így. Egy határon belül számomra elfogadható, ha valaki nem publikál nyilvánosan mindennemű személyes adatot magáról. Az viszont már vicces és visszás, amikor valaki (és ez nem csak a nőkre jellemző) egy általa kezdeményezett erősen személyes beszélgetésnél még azt se hajlandó elárulni, hogy merrefelé lakik vagy mi a keresztneve. 

Én nem érzem szükségét annak, hogy bizonygassam akár a kamutlanságomat, akár az adataim hitelességét. Akikkel eljutottam a találkozóig tudják, amit tudni kell, akik nem, azoknak meg toll a fülébe. Én nem vagyok liberális másokkal szemben a közösségi oldalakon, de nyilván más a mentalitásom, mint neked (na meg én csak 2003 óta csetelek, még biztos alakulni fogok, mint púpos gyerek a prés alatt). :-)
kispimasz#92011-06-22 08:31:43
Válasz a(z) 5-es üzenetre:
Szerintem a több vas tűzben tartásával az égadta világon semmi gond nincsen. Mármint ha az illető nem ígér fűt, fát, virágot, botanikus kertet is.
kispimasz#82011-06-22 08:29:22
Válasz a(z) 3-es üzenetre:
10 privi? :-) Szerintem a flottul gépelők sem bírnak el ötnél többel (se technikailag, se odafigyelésileg). BDSM-ben nem vagyok otthon, de szerintem nincs az az ember, akinek bármely egyszavas válaszára érdemes lenne 10 percet várni, ha egyébként nem vagytok igen nagyon jóban. Aki olyan mennyiségű privit nyit meg, hogy nem képes 2-3 percen belül reagálni azzal kár foglalkozni.
megyek#72011-06-21 21:44:54
gyogypemete (honnan jött ez a név? :-P )
Remélem igazad van! ;-)
tigrisur#62011-06-20 19:33:34
Van a netikettnek egy pontja: magaddal szemben mindig légy konzervatív, másokkal pedig liberális. Tehát te inkább légy mindig illedelmesebb, nyitottabb, előzékenyebb, mint amennyit a másiktól elvársz.

Én sok-sok éve járok chates társaságokba, 8-10 éve a személyes adataim, elérhetőségeim, fotóim, sztorijaim is kint vannak a neten. Az itteni adatlapomon is arccal vagyok, de más BDSM oldalon is. Sokan óvtak attól, hogy úristen, ezzel vissza fognak élni, zaklatni fognak, felhasználják a fotómat, a munkahelyemen, a családom, a (jelenleg nem levő) barátnőm előtt leégetnek. Sőt, a nagy pofám miatt már sokan fenyegettek, hogy idejönnek, megvernek, állandóan hívogatni fognak, sőt, egyszer nemi erőszakért is fel akartak jelenteni. Akkor a közösbe kiírtam a nevem, elérhetőségeimet, hogy ha bárkinek kedve van feljelenteni, akkor tegye meg. Jelentem, a 10 év alatt egyszer nem zaklattak, nem vertek meg, nem jelentettek fel, és egyáltalán, semmi bajom nem lett belőle. Aki tisztességes, annak szerintem nem kell félnie. Hogy ökör vagyok-e? Kérdezd meg, válaszolni fogok. Hogyan bizonyítom? Mondjuk azzal, hogy bármikor elérsz, hogy megkérdezhetsz másokat rólam. Tapasztalataim szerint minél ökörebb, megbízhatatlanabb valaki, annál jobban szeret a zavarosban halászni, annál kevesebb nyomot, kapcsolódási pontot, infót találsz az illetőről.
És igen, én mindenkit lenyomozok a neten, nem rosszindulatból, hanem mert minél több személyes infó van az illetőről, annál jobban meg tudok benne bízni, pl. azért, mert nem tud eltűnni.
erzekiseg75#52011-06-20 19:29:27
Válasz a(z) 1-es üzenetre:És hogy tudod meg ,hányadik  ökörné vagy  sok közül? :-)  Oda vissza igaz ez! A caht egy kiismerhetetlen ,kiszámíthatatlan dolog ! Századunk vívmánya ,beleestünk ,mint maci abba a bizonyos csuporba ! Mindenki bármit írhat,gondolhat, érezhet akár egy személlyel ,akár többel egyszerre , az a mindent eldöntő ,csak is a személyes találkozásnál derül ki! Ha odáig eljut a két ember egyáltalán ! Sokadjára élem meg ,elkezdünk ismerkedni ,napokig ,hetekig,eljutunk egy bizonyos pontig ,ahol fordulhatna a kocka ,és az illető hipp-hopp,eltűnik! Miért is volt ez? Hány Nővel is beszélgetett egyszerre egy időben ? Egyszerű a válasz! Nem egy vasat tartott a tűzben ! Erre sosem lesz megfelelő válasz! De igazán jó a téma , bár bővíteném a határvonalakat ,nem szűkíteném le a bdsm-re csak! Köszönöm ,szép estét!
gyogypemete#42011-06-20 19:18:39
Válasz a(z) 3-es üzenetre:*MINDEN * nőnek?
Hát nem tudom.. ezek szerint én nem vagyok nő?!? 
Valahogy nem gondolom, hogy én lennék a kivétel, aki erősíti a szabályt.. Nekem a maximum kettő, de inkább az egy chat ablak. 
Hiszen ha nem így lenne, nem tudnék arra figyelni, akivel beszélek. Így persze előfordul, hogy olyan valaki privi felkérését nem fogadom el, aki esetleg érdekelhet is, ilyenkor viszont beleférhet egy rövid levél, hogy most nem, majd máskor...
Természetesen nem vagyunk egyformák, én csak a magam nevében "nyilatkozhatok", de egy biztos, így máris nem igaz a "minden nőnek" kitételed!
megyek#32011-06-20 16:15:47
Ez ok, csak hogy jutsz el a tettekig, amikor minden nőnek 10 privi ablak van nyitva és megalázó, amikor 10 percet vársz egy egyszavas válaszra...
gyogypemete#22011-06-16 18:10:29
Nem gondolom, hogy ez BDSM specifikus lenne.. 
És azt sem gondolom, hogy ezt bizonyítgatni kellene..

Hiszen vagy valóban csak egy ökör vagy a sok közül, vagy nem.. ez nem attól lesz egyértelmű, hogy bizonygatod, sokkal inkább a tettek azok, melyek egyértelművé teszik.
Szerintem...
megyek#12011-06-16 14:29:58
Re

[1-21]



Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3180BDSM - extrém szexualitás
Ajánlott szobák
#biszex_szoba100141Biszexuális vagy, be kell lépned!

#perverzgreti100perverzek
Ajánlott szobák
#centrum_szoba310Belvárosi szexmentes csevegő

#maszti_szoba210Eropolis hivatalos maszti szobája
Ajánlott szobák
#homo_szoba6480Meleg férfiak egymás között
Ajánlott szobák
#hetero_szoba3660Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.

#edina93100leskelődő
Ajánlott szobák
#profi_csajok1110Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik100Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba2820Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.