hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóKépzelet vagy illúzió ?

itt vagy: Eropolis > Hetero negyed > Blog > wish > 1

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


wish blogja


A képzelet vagy illúzió ?
Az "Igazit" keresed? Én is azt kerestem sokáig, s mikor megtaláltam, rájöttem, hogy hiba volt....Most már az "Igazat" keresem...Mert az "Igazi" szárnyakat ad, s aztán letépi rólad. Az "Igaz" odaadja a sajátját, ha zuhanni kezdesz....Az "Igazi" megcsókolja a kezed, az "Igaz" megfogja... Az "Igazi" álmodik veled, az "Igaz" virraszt melletted...Az "Igaziba" belehalsz, az "Igaz" meghal érted, ha kell...Ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség. Csak én s az, akit szeretek...
/Wass Albert/
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Képzelet vagy illúzió ?
#1 (2020-07-07 11:30:32)

Az erőm nem veheted el. Az már az évek alatt eggyé vált velem, segítőm és védőm lett. Márványként csiszolódott fényesre, hogy léte ne riasszon téged. Sokkal inkább elismeréssel töltsön el, de még inkább vonzzon egyfajta menedéket ígérve neked is. El nem veheted, de megszelídítheted. Mert forrása bár zsigereimből ered, hogy mekkora teret kap, az rajtad áll. Képes vagy-e biztonságot nyújtani? Rád bízhatom-e magam? Tudsz-e menedék lenni és védelmeddel körbeölelni, mint fürdő falát a burkolat? Palástként óvni életem, testem? Leszek- e az, kinek szárnyát nem töröd, de megtartod, ha elfárad? Mert néha az erősek is elfáradnak. Olykor darabokra hull körülöttünk a világ, és bár kővé keményedett lelkünk állja a sarat, belül mégis biztonságra szomjazunk. Bizonyosságra, hogy te akkor is ott leszel. Nem rám telepedve próbálod saját akaratod érvényesíteni, hanem karod kitárva figyelsz, hogy elkaphass, ha zuhanok. Leszel a támaszom? Leszel a társam? 
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/BLOGIMG/60c356e20200707113032.jpg

13 hozzászólás |

Hozzászólások

nincs kép drizzt77
#13 (2020-07-23 09:39:50) |
#pandora: 
Ezt ugye nem a "Vágy és öröm"-ből szűrted le? Mert az nem erről szól... Minden másban igazad van (sajnos). A "generation me" és a posztmodern pusztító házassága.
nincs kép drizzt77
#12 (2020-07-23 09:19:40) |
Annak idején egy másik fórumban már kifejtettem a véleményem az idézetek használatával kapcsolatban (nem lett túl pozitív... :D ). Olvasgatva az alábbi hozzászólásokat, eszembe jutott még egy gondolat az idézetek intézményét övező ingoványos talajról...
Nem mindegy, ki idéz és mit. MI kollégából kinézem, hogy érti is, amit idéz. Ez igencsak fontos. Az idézett gondolat pedig (Wass Alberttől) nem közhelyes "aranyköpés". Utólag is köszönet érte! :) (sajnos, nem ismertem eddig)
pandora
#11 (2020-07-13 21:28:33) |
#csizmaskandur: 
Ezért nem fb-ozom. Mert azt mondtam egyszer, hogy ha még egy csöpögős, önkábító idézetet meglátok, sikítani fogok.
Basszus sikítozhatnék bejelentkezéstől kijelentkezésig. :(

csizmaskandur
#10 (2020-07-13 09:33:23) |
Idézgetés... saját mondanivaló hiányára utal... nem értek egyet MI-vel, mert ha ezek az idézgetések mintegy divatból történő dolgok, akkor károsak és igenis baj van velünk...
Azt talán hagyjuk inkább, hogy idézni a szerző vagy a forrás megjelölése nélkül - ugyan manapság divatos dolog - de egyszerűen lopásnak nevezendő!
wish
#9 (2020-07-09 16:49:35) |
#pandora::) pótolom az idézet szerzőjét :)
mission-impossible
#8 (2020-07-08 21:12:26) |
#pandora: 
Nincs ezekkel semmi baj, ha elérsz egy bizonyos kort.
Hiszek benne, hogy én még messze vagyok ettől!
Ezek egy öregember bölcsességei.
mission-impossible
#7 (2020-07-08 12:16:50) |
#router: 
Szeretném hinni, hogy nincs, de egy hölgyismerősöm határozottan állítja, hogy tanga van rajta. :D 
De lehet, csak nem volt rajta szemüveg amikor megnézte. ;) 
pandora
#6 (2020-07-07 23:15:28) |
#mission-impossible: 

Hát nem tudom. Lehet hogy ciki, de nekem ezek a szövegek nyálasak. Kicsit vallásra, önszuggesszióra emlékeztetnek, örülj annak ami van, érd be vele, ne görcsölj, ésatöbbi. Nagyon ne is akarj semmit, csak épphogy, nehogy aztán bekapj egy kudarcot amiből okulhatnál és legközelebb sikerülhetne.

Megvan! Arra emlékeztet, amitől a hideg is kiráz: "Szeresd magad". A legrombolóbb mondatnak tartom. Legyél önző, szarj bele az egészbe, és ne is foglalkozz vele hogy mások is leszarnak - az csakis az ő hibájuk. Mindig igazad van, egy percre se feltételezd az ellenkezőjét. Nem kell fejlődnöd, ne keresd magadban hogy hogyan és mitől lehetnél értékesebb, jobb, csak simizd meg a buksid, építs magad körül egy bazi nagy falat, és dobj ki onnan mindenkit aki nem bólogat. Addig, míg senki sem lesz már ott. Akkor meg örülj magadnak, hisz tökéletes vagy. Valami ilyesmit sugallanak, persze cukormázzal borítva. :napersze: 

Oké hogy ne akarj olyat ami lehetetlen (bár erre is rácáfoltak már sokan), mert az elvileg önsorsrontás, néha állj meg és élvezd amid van...de ezek a szövegek szerintem erős túlzások és rosszfelé visznek.

Nincs unalmasabb, középszerűbb dolog az ilyen biztonsági játéknál, ahol az ember a legkisebb kockázatot vagy konfliktust (netán kudarcot) sem vállalja be. :(
router
#5 (2020-07-07 21:19:24) |
#mission-impossible: 

Azt nem tudni, de a fehér ruhás csajon most akkor volt bugyi vagy nem? ("elvégre ez egy szexoldal") :D
mission-impossible
#4 (2020-07-07 21:09:12) |
"Wass Albert: Vágy és öröm

Minden vágyadnak eleget tenni: ez az emberi élet legnagyobb művészete. Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen. A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.
Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek. Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van!"

Persze ez nem azt jelenti, hogy csak várd a csodát és ne tegyél semmit érte, vagy lemondj olyan dolgokról amik néha elérhetetlennek tűnnek.
Türelem és sok munka, és mindennek eljön az ideje.

Miért írtam ezt le? :rejtely: 


pandora
#3 (2020-07-07 13:45:37) |
Ha idézet, akkor illik kiírni hogy kitől...

pandora
#2 (2020-07-07 13:23:47) |
#mission-impossible: 

Értelmezési kérdés, hogy mi is a szexpartner.
Dugópajti vadidegen, akivel mint a legó, passzolnak a darabok, vagy valamiféle emberi kapcsolat. :napersze: 
Ettől függően lehet minden többit is értelmezni.

mission-impossible
#1 (2020-07-07 12:32:46) |
Mi a lóf@sz van itt kéremszépen?
Ez nem egy szexpartner kereső?
És pont ma, amikor jobban ráérek olvasgatni...
 :D 
Szeretem ezt az idézetet. És még sokat tőle.
 De arra a kérdésre, hogy lehet-e akkora az a szoba, hogy rajtam kívül még ketten és egy kis izgalom is elférjen, már nem tud válaszolni.
 :( 
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.