hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóNaturista strand-közösség

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > mediator-xy > 38

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


mediator-xy blogja


Látás-mód
Ez a "*napló*", jegyzetfüzet, azért létezhet, mert van egy, ma már elismert, netes partnerkeresési felület, az "erop", mert regisztrált egy pár, akik együtt, sok éve keresve, tapasztalva, megosztanák élményeiket és mert, talán, vannak itt olyanok is, akik ezt nyitottsággal, élvezettel olvassátok!   :*  :P 
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Naturista strand-közösség
#38 (2019-07-31 14:07:50)

"A naturisták szerint az emberi testen semmi szégyellni való nincsen, hiszen mindnyájan ezzel élünk, és örömmel el kéne fogadnunk a testünket.

Sokan különbséget tesznek a naturizmus és nudizmus között. E nézet szerint nudista az, aki időnként a ruhátlanságot választja; naturista pedig, akinek filozófiája az alkalmi meztelenségnél többet foglal magába: gyakran környezettudatosságot, olykor vegetarianizmust, vagy egyszerűen a természettel való szorosabb viszonyt. (Ennek jele lehet a strand és a vizek tisztán tartása, a hulladék begyűjtése magunk után, a hangoskodás kerülése stb.) A naturista strandon tett látogatás felhatalmazhat valakit arra, hogy nudistának nevezze magát, de még nem tesz senkit naturistává. Az átöltözés és a zuhanyozás egyikre sem ad alapot. A házi munka meztelen végzése már annak minősülhet: számos naturista tesz így otthonában. Elterjedt nudista gondolat, miszerint „a ruha alatt mindig meztelenek vagyunk”. A nudista vagy naturista elnevezés valójában a gyakorlója szellemi hozzáállására utal, nem pedig valamely mások által felállított, szigorúan behatárolt osztályozásra. Mások szerint a naturizmus kifejezés pusztán sznobizmus, és nincs is valódi különbség. A naturista és az ilyen jellegű szervezetek a nyilvánosság előtti szexmentességet írják elő és várják el, és a legtöbb helyen igen ritka a nyíltan szexuális viselkedés. Ezek a sztereotipikusan család-orientált klubok és strandok. Vannak olyan alternatív csoportok (például a Swingstock), ahol szintén nem viselnek ruhát az emberek, de ezek inkább szexklubok, mint valódi naturistaklubok"

by wikipédia...

Gyorsan beillesztettem ide az általános vélekedésnek és meghatározásnak megfelelő fogalmak értelmezését. Mielőtt valaki keverni kezdi a nudizmust és a naturizmust a swinger-partok adta lehetőségekkel :)

Miért is ez a hosszú bevezetés? 

Csak mert járunk Balatonberénybe is ... élvezni a szabadságot. Persze, otthon is, ha tehetjük és megengedhetjük magunknak, ruha nélkül létezünk, mert szeretjük, ha a levegővel érintkezik a bőrünk, s nem a textillel. De a naturizmus alapvető felvetéseivel, mint közösség, természetesség, emberi test elfogadása (bármely életkorban), környezetünk kímélő használata is sajátjaink a hétköznapokban is. Mi csak járunk Berénybe, mert miért költözzünk be a kempingbe, ha 100 km-en belül lakva, és a munka miatt csak olykor-olykor meglógva tudunk hódolni a szenvedélyünknek?! :)

Szóval... strandolunk, textilmentesen, mint a bejáratnál is jelzik, Naturista strandon. Beérünk, vetkőzünk, mert alig várjuk, hogy meztelenek lehessünk. Aztán jön  a kipakolás, helyfoglalás, sport, víz, evés ivás, olvasás, pihenés, egész napos lazulás élménye. Imádjuk! Kultúrája, ahogy divatosan mondják "feelingje" van, amivel abszolút azonosulni tudunk! 

De...

Mert mindig van valami, amin a hazafelé tartó úton el tudunk dödörészni ( lásd: értetlenkedve kibeszélni). Ez a Naturista strand esetén, az évről évre szaporodó, megjelenő textiles strandolók  viselkedése. 
Nem a menstruációs védekezési, higiéniás okok, esetleges sport tevékenység, főzés, étkezési közösségi helyeken való, "megengedett" ruházat viselése zavaró. Ezzel teljesen normálisan tudunk naturistaként azonosulni, hisz vannak kivételek, amik józan ésszel magyarázhatóak...

Itt a fura az, amikor valaki behozza a párját, barátját, barátnőjét, s ő nem vetkőzik tovább fehérneműnél, fürdőruhánál. Vagy, ha a lapos helyzetből felemelkedik, akkor rögtön törülköző, lepel kerül a vállra, a derekára és úgy vonul a vízbe, vagy csak nézelődik a strandon. Vagy, a másik, aki ha bárhová is megy a törülköző mindig a nyakamban lóg összetekerve, jó nagy darab, olyan családi 2x3 méteres, ami térdig ér így is és takarja az egész embert, még összecsavarva is. Nem azért mert mindenkit meg szeretnénk nézni, akin nincs ruha, hanem azért tűnik fel, pont azzal kerülnek a figyelem központjába ezek az emberek, hogy a fehér és lesült bőrű átlag mellett, ők a kisebbség, a textil viseléssel. Lehet, hogy az nem ruházat, de takar, álcáz, stb... pontosan a naturizmus lényegét veszi el. Szégyenlősek, vagy testképzavarosak, vagy tényleg így akarnak feltűnést kelteni? Na, ezeken lehet egy laza órát polemizálni hazafelé. 
Valamikor ezeket a "textiles-trükköket" nem engedték meg a strandon, naturista helyeken. Ma, simán van 5% aki így tölti a napját köztünk. Miért nem megy ő  textilesek közé? Ha mi feküdnénk közéjük a sima strandokon a Balcsinál, tuti fél órán belül elvinnének bennünket a kékek! :D Mert ott is van norma... amit mi tiszteletben is tartunk.

Szusi étteremben is árulnak már halászlevet? Ki gondolta!! :D :)

Látjuk, halljuk a többi naturistától... zavaró, minőségromboló érzés... inkább nem jönnek ilyen helyekre. Kinek jó ez így?

Off téma volt...eropon... de talán egy-két ember, aki olvassa a blogom, kicsit értőbbé válik a naturistákkal kapcsolatban, így a mi gondolkodásunkkal kapcsolatban is! 

És még nem írtunk a csak szexuálisan érdeklődő strandolókról ;) 

7 hozzászólás |

Hozzászólások

witchhunter
#7 (2019-08-03 12:31:06) |
#csizmaskandur: Nem intelligensebbek, de ezekben a hétköznapi helyzetekben nem is az intelligencia segít eldönteni, hogyan viselkedjünk, miképp reagájunk, hanem a szocializáció során belénknevelődött automatizmusok. Ebben viszont van különbség köztünk és a nyugatabbra, északabbra élők közt. (Én leginkább a germánokat ismerem tapasztalatból.) Sokkal erősebben elsajátítják, hogy a szabálykövetés kellemesebbé teszi mindenki életét (a sajátot is), az alapszabályok keretein belül viszont toleránsabbak egymással.
csizmaskandur
#6 (2019-08-02 17:42:19) |
#pandora: Az nem hinném, hogy északabbra vagy keletebbre, nyugatabbra, esetleg dél felé intelligensebbek az emberek...
De az biztos, hogy kevésbé megosztottak...
Hogy ez miért jó a magyar embereknek?!
Fogalmam sincs!
Egyben viszont biztos vagyok...
Én nem szeretem a megosztottságot... se a gyűlölködést... se az irigységet... se az ellenségeskedést... semmit ami embert emberrel szembeállít!
pandora
#5 (2019-08-02 16:42:46) |
#csizmaskandur: 
Hát igen. De én nem a prűdséget látom az elsődleges oknak.
Nálunk alapból az a szokás, hogy mindenkit besorolunk mindenféle kategóriákba, akik aztán majd "hivatalból" utálják, kirekesztik, kanál vízben fojtják meg egymást. :napersze: 
Nem csak a meztelen-felöltözött, de a dohányzó-nemdohányzó, meleg-hetero, és hosszan lehetne sorolni az egyéb acsarkodások témáit, ami témákat tőlünk északabbra/nyugatabbra valahogy kevésbé agresszíven képesek kezelni...

csizmaskandur
#4 (2019-08-02 15:16:30) |
Ide is egy pont, meg oda is egy pont...
#pandora: Pandi! Az FKK strandok NDK-ban voltak...
A magyar emberek sohasem rendelkeztek annyi el- és befogadással, hogy helyén tudták volna kezelni az FKK-t, bármikor is a történelemben...
Túl prűdek vagyunk...

#mediator-xy: Értem teljesen a kifogásaidat vagy észrevételeidet. Én amondó vagyok, hogy neked is megvan az igazságod. :)
Úgy gondolom, nincs olyan sok nudista strand Magyarországon, hogy a lepelbe burkolózóknak ott meg kellene jelenniük feltétlenül.
A szabály meg szabály! Senki ne naturáljon közstrandokon, s senki se öltözzön csadorba egy naturista strandon. :)
pandora
#3 (2019-07-31 14:50:53) |
#mediator-xy: 
Régóta nem járok textiles strandra. :)
De ilyen "kevert" strandra igen, az a kedvencem. Mindenki élvezze úgy a strandolást, ahogy neki jó. :) A lényeg hogy érezze jól magát, élvezze a napsütést, vizet, szabadságot, és ne cseszegesse a másikakat. :D

Engem se az nem zavar, ha valaki fel van öltözve, se az ha le van vetkőzve. ;)
mediator-xy
#2 (2019-07-31 14:42:54) |
#pandora: 

Kedves Pandora!

Mint írtam, nem az étkezés, sorbanállás és egyéb tevékenységek ( pl sport... bár azt se értjük :) ) közbeni kendő, törülköző viselése akasztja meg bennünk a normál gondolatmenetet, hanem a textilt hordó strandolók naturista strandon való pihengetése, ami a házirend szerint is tilos. Nem beszélve a normákról! :)

Textiles strandon mit szólnál ugyanezen helyzet fordítottjaként, textiles normák megszegéséről, meztelen strandolás láttán? :)
pandora
#1 (2019-07-31 14:36:30) |
Érdekes felvetés, én is láttam a jelenséget, de én inkább üdvözítőnek tartom, annak ellenére, hogy magam inkább a meztelenek táborához tartozom. (Szándékosan nem használtam sem a nudista, sem a naturista kifejezéseket. :) )

Megmondom miért.

Még a nudistáskodásom elején, de igaziból most is, engem zavar az, ha meztelenül ülök le enni. Például. Vagy meztelenül állok sorban a büfében. És nem azért mert szégyenlős lennék, abszolút nem vagyok az. Csak mert a komfortérzetem ilyen és kész. És baromira idegesítő amikor ilyen szituban, magamra terített törölközőben méregetnek, kukkolónak hisznek, meg micsodadolog.

Szerintem a totális szabadság érzését kizárja az alábbi két fogalom:
TILOS
KÖTELEZŐ

Ezek a végletek. 

*A szabadság pedig ott kezdődik, ahol se tilos nincs, se kötelező.* :D

Ilyenek pl. az FKK strandok a Balti tenger partján, a volt NDK területén. Na tőlük tanulni lehetne. Senki nem cseszegeti a másikat, se ezért, se amazért. Élvezik a strandot, mindenki úgy ahogy neki épp jólesik.
Na EZ a szabadság! Akár naturizmusnak nevezzük, akár nudizmusnak...hirdetés


A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.