hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóitt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > esther > 26

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


esther blogja


Kedves Naplóm!
..kezdődhetne akár így is...ha írtam volna valaha is naplót. :) :) 
 
Ez a blog igaz történeteken alapuló igaz történetekről fog szólni, :vigyor: és olyan hétköznapi dolgokról, témákról, sztorikról,amik foglalkoztatnak, ha pedig befogadó és értő szívekre talál, akkor már megérte pötyögnöm. ;) 

Kijelentem, hogy mindaz, ami részemről a blogomban, fórumomban elhangzik, szorosan köthető eropolisban betöltött *ember* státuszomhoz.
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »


#26 (2019-11-18 13:04:31)

...

16 hozzászólás |

Hozzászólások

esther
#16 (2019-11-21 07:35:37) |
#macaron: 

Komolyan, nem is értem az unott, lógó fülű, pofákat vágó férfiakat, akiknek nyűg ez az egész bevásárlósdi..de rendületlenül mennek a párjukkal. Én is unnám a csavar-szerszám boltot. :D 
A te ötleted is kitűnő megoldás. :) 
macaron
#15 (2019-11-21 02:40:22) |
#esther: igaz, 12 évest megütni óriási baklövés, de még a seggbe rúgás sem játszik ebben a korban, a papa vagy ki volt borulva, sanszos h más okból, vagy ami rosszabb, az ilyesmi napirenden van, akkor csak abban reménykedhetünk, hogy valaki jelzi a gyámügynek
a vásárlás... nem szabad addig várni, míg szakad a cérna :) nálunk is gond volt ez sokáig, most már kétfele megyünk, és telón tartjuk a kapcsolatot, olyan is van h kint megvár v visszajön értem, de ebből többé nincs konfliktus hálisten, úh jó szívvel ajánlom a módszert pároknak :)
macaron
#14 (2019-11-21 02:18:20) |
#esther: "felmerül" a kérdés, valóban, nekem is furi volt
csizmaskandur
#13 (2019-11-20 18:08:36) |
#esther: Hmmm... kb annyit írtam válaszként mont te a #9-es hozzászólásodban... Mellékesen semmi "dorgálás" sem volt benne részedre... Tartalma kérésednek megfelelően válasz volt az alapkérdésre...

Ha neked "Dejódejóó!" hogy elveszett ez az iromány, akkor még nem is pótolnám...

Lassan kikopik minden értelmes férfi innen, s nagyon gondolkodom azon, hogy én is erre az útra lépek...
De ennek az oka nem a "Közöny"!
esther
#12 (2019-11-19 18:56:32) |
#csizmaskandur: 

Jajj, ezek szerint akkor a sors megkímélt a dorgálásodtól? :vigyor: :vigyor: Dejódejóó!! ;) 
csizmaskandur
#11 (2019-11-19 18:54:13) |
Baccameg... fél órát gépeltem a válaszom a mobilon... és egyetlen rossz gomb érintésével kitörlődött... :merges: 
esther
#10 (2019-11-19 08:33:14) |
#macaron: 

Nem, nem gondoltam ennyire túl. 
Sem a fiút,nem egy toporzékoló 4 éves volt..és akkor sem az arcul ütés a megoldás. De a férj is, szólhatott volna úgy is, hogy Drágám már belefáradtam, megvárlak a kocsiban/iszom egy kávét/ megnézem a műszaki cikkeket, stb....
A húsboltos megoldás tetszik! ;) 
esther
#9 (2019-11-19 08:15:55) |
#csizmaskandur: 

Hogy miért ezt a posztot tettem ki? Valójában nem ezt szerettem volna, hanem egy amolyan elmélkedő, téma indító posztot, aztán túl provokatívnak találtam és elvettem az ötletet, aztán egy legleg erotikus történetet, amit ráadásul kétféle verzióban írtam meg, -mivel én éltem meg- első szám egyes személyben, aztán úgy is, mintha egy regényt olvasnál...de ezt is elvetettem.. 
Egy ismerősöm mondta itt, nem ad nekem annyit ez az oldal, hogy e módon is szolgáljam.
Akár csak Pandi ismerőse, összekoszolnak a krampuszok.-ettől tartva, azt sem osztom meg. Most nem.


És hogy válaszoljak neked: ez úgy jött, hogy egyik reggel korán ébredtem, ment a háttér tv, még nem volt adás a Filmmania csatornán, és ilyen 70-es évekbeli amatőr videókat adnak ilyenkor, jó kis zenével. Arra lettem figyelmes, hogy mosolygós nők integetnek a kamerába, egyforma bikiniben, mert csak kétfélét lehetett kapni akkoriban. :)  
Férfiak fogtak össze és nevetve kaptak föl egy csónakot, amit a vízhez vittek. És ezt látva gondoltam arra, hogy ez ma már mennyire nem így van. Mennyit változott az emberek viselkedése pár évtized alatt. 
És aztán a pofon a fiúnak, a péppé összevert nő a tv-ben, a villamoson érdektelen emberek, a részeg üvöltözésére....

Miért itt? Azért itt, mert máshol nem blogolok. Azért itt, mert mindenféle témát fel lehet dobni. Azért itt, mert a blogom előszavában is írtam, ami velem történt, történik és valós, akár hétköznapi témák is....

Ha erotikusat írok, akkor "tudok jobbat is," ha youtube linket teszek fel, az snassz, ha könyvet ajánlok, az se jó, ( mert nem szépirodalom), ha verset másolok be, az se menő... :napersze: 

Hogy miért foglalkoztatnak ezek a gondolatok? Talán mert (szociálisan is) érzékenyebb vagyok az átlagnál. :) 

Mostanában a véleményed mindenről negatív, és kritikának hívod. Nem csak nálam. De nem gond, ez a te véleményed.

Szép gondolatok, a 3 hozzászólásodban- de a dilemmára nem válaszoltál, hogy szóltál volna, vagy sem? Beleavatkozol, vagy sem, ha olyat látsz, ami felzaklat?

Jut eszembe: a vetült helyett, nem a merült, vagy ötlött igét kellett volna használni?
macaron
#8 (2019-11-19 00:21:55) |
azért jó pár dolog van, amibe beleszólnék, hidd el, felsorolni is sok lenne
macaron
#7 (2019-11-19 00:17:42) |
hát... ha az én véleményem is érdekel, íme:
- hisztis, elviselhetetlen, követelőző gyerek...viszket a tenyerem tőlük! ki nem állhatom őket, sokadik rászólásra is botrányt rendez, nem segít a szép szó, ez ember megbánja, hogy elindult velük...bizony nyilvánosan kell helyre tenni, pont ott, és akkor, DE: soha nem ütnék arcot, mert az a legmegalázóbb dolog, seggbe rúgni simán
- házaspár bunkó férjjel... kevés az infó, lehet órák óta tekeregnek a leárazáson, a pasinak már tele vele, tök érdektelen, és kimerítő, minden pasi utálja ezt, még ha szereti is a nejét, még az is lehet h 4 szatyor tele már frissen vásárolt cuccokkal, szóval nem szólnék, külön kell vásárolni, és megadott helyen találkozni utána, akkor nincs gond
- eladók kontra paraszt felettes: tuti nem szólítanám meg a főnit, max annyit mondanék hangosan: ejha! v húha! eladóknak meg: részvétem a főnök miatt, ne engedjék h ez elrontsa a napukat :)
pandora
#6 (2019-11-18 21:22:08) |
#csizmaskandur: (4)

Jaaaaaaaaaaa....és nincs benne erotika. Skandallum! :merges: 
pandora
#5 (2019-11-18 21:12:54) |
Három különböző szituáció. Egy közös benne. Az erőszak (akár verbális, akár fizikai, egyre megy, ugyanolyan undorító bunkóság), méghozzá olyan erőszak, amit egy neki kiszolgáltatott emberrel szemben követ el valaki. Utóbbi még ront az eleve siralmas emberi értékén.

A kiszolgáltatottság fokozatai szerint, legkevésbé a nővel szembenibe avatkoznék bele, mert ott neki is részben adva van a védekezés, álljon ki magáért, küldje el a búsba az illetőt. (Hhhhh...eszembe jutott egy 30 évvel ezelőtti szituáció, amikor két télikabát közül nem tudtam dönteni, és nem voltak akciósak, mi sem voltunk gazdagok, de az akkori párom azt mondta, ő sem tud dönteni mert mindkettőben csodásan nézek ki, úgyhogy vegyük meg mindkettőt, egyszer élünk :D )

Az idős alkalmazottak már nehezebben állhatnak ki magukért, hiszen a megélhetésük forog kockán. De végső esetben felmondhatnak.

Azt viszont, ha valaki megüt egy gyereket (tök mindegy miért!) én börtönnel büntetném. Pont neki kéne megvédenie, ki van szolgáltatva neki, fizikailag jóval gyengébb, és nem menekülhet el.
Ha valaki csak veréssel tudja elintézni, hogy ne kelljen megvenni a fél áruházat egy gyereknek, az nettó csődtömeg. :(

Az utolsóra azért van egy pozitív példám is. Egy nagy szupermarketben húzott apuka a 4 év (!) körüli gyerekre, amikor odalépett a biztonsági őr. Azt nem hallottam, hogy mit mondott neki, de a testbeszéd szerint úgy tűnt, hogy kissé helyretette. Talán megkérdezte apucit, hogy vajon vele is meg meri-e ismételni a manővert, vagy csak a kicsivel. 
Akkor éreztem először, hogy talán mégsem fölöslegesen téblábolnak.

csizmaskandur
#4 (2019-11-18 19:33:20) |
Egy kérdés vetült fel bennem... :napersze: 
Mi váltotta ki, hogy ezeket a történeteket itt az Eroban közöld?
csizmaskandur
#3 (2019-11-18 19:17:26) |
Mindhárom történet tanulságos...
Sajnos a gyermekekkel szembeni családi erőszak nem ismeretlen fogalom Magyarországon... :/ 
Szomorú és szégyenteljes amikor egy szülő a saját nevelési problémáját a gyerekén bosszulja meg... :( 
Az meg felháborító, ha ezt fizikai bántalmazással gyakorolja... :merges: 
Sajnos sok szülő meg sem érdemli, hogy gyereke legyen!

Párkapcsolaton belül a nő tisztelése, becsülése szintén ugyanolyan rossz szinten van idehaza..
Valahol nem is értem az egészet...
Hiszen egykor az a férfi azért választotta azt a nőt, mert szerette...
Hova lett, hogyan múlhat ez el?
S ha elmúlt miért nem mennek el békében két irányba?
(Tudod mennyire hölgypárti vagyok, engem már az is felháborít, ha egy férfi megemeli a hangját egy nővel szemben! :merges: )

Idősek tisztelete, tisztelése... hol van ez már manapság? :/ Arról nem is beszélve, hogy a kor tisztelete hol van? S ehhez még nyugdijas korúnak sem kell lenni...
csizmaskandur
#2 (2019-11-18 18:30:58) |
Az, hogy úgy kedvellek, szeretlek, amilyen vagy nem egyenlő azzal, hogy mindig elfogadom az álláspontodat, amit igaznak vélsz! :) 
yukka
#1 (2019-11-18 14:59:02) |
Három tanulságos és sokatmondó történet... Szerény véleményem szerint a agresszorokat meg kell állítani. Kinek-kinek a maga eszközeivel, de nem mehetünk el szó nélkül az ilyen esetek mellett. Pontosan azért, mert ezek az emberek azért érzik olyan k.va erősnek magukat, mert megszokták, hogy azt tehetnek amit akarnak, érdemben senki nem állítja meg őket. 
Nyilván csodát nem tehetünk, de a világ körülöttünk akkor lesz elviselhetőbb, ha mindenki a saját kis világát igyekszik jobbá tenni. Az udvarias, kimért de határozott véleménynyilvánítás lefegyverző tud lenni. Lehet, hogy nem mindig, de az esetek nagy részében igen. És akkor már megérte. Mert ismerjük a mondást: Vétkesek közt cinkos, aki néma...


hirdetés


A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.